Joi 28 Octombrie

Polițiștii locali și cei de la IPJ Cluj vă vor filma când vă amendează fără consimțământul vostru - FOTO


Polițiștii locali din Cluj-Napoca și cei de la IPJ Cluj vă vor filma, începând din 10 octombrie, atunci când vă dau amenzi. 

Foștii gardieni publici au primit în dotare 125 de camere audio-video de tip ”body worn”. Acestea vor fi utilizate de către polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru înregistrarea mai multor categorii de intervenții și acțiuni, precum legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul poliției locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor. Aceste sisteme audio-video vor fi folosite în principal în spațiul public, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate.

camere politia locala 1.jpg

Toți polițiștii locali care lucrează la Serviciul ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier vor fi dotați cu camere video portabile pe care le vor avea pe uniformă și cu care vor înregistra toate activitățile pe care le vor avea în meseria pe care o desfășoară. Aceste camere vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, acest lucru însemnând protejarea datelor cu caracter personal prevăzute de lege. Pe de o parte, aceste camere portabile elimină potențialul abuz de putere pe care statul îl poate exercita prin funcționarii lui. Vorbim aici despre un potențial funcționar public care acționează cu zel sau cu depășirea prevederilor legale ori prin abuz de putere. Aceste camere ne asigură că niciun polițist local nu va acționa decât în litera și spiritul legii. Prin urmare, vorbim de o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el. Pe de altă parte, este și o formă de protecție pentru funcționarul public, pentru polițistul local, care poate fi uneori obiectul unor infracțiuni de ultraj sau de altă natură. Deci este o situație prin care toată lumea câștigă”, a explicat primarul Emil Boc.

camere politia locala 3.jpg

Specificații tehnice sisteme audio video portabile:

unghi de filmare: 140 de grade

procesor: Ambarella H22

Rezoluție foto: 36 Mp

Rezoluție video: HD 1440P

Leduri infraroșu

Night vision, recunoaștere facială de la 20 metri

Rezistență la apă: IP68

GPS built-in

Audio: microfon integrat

Timp de înregistare: 10 ore

Memorie 64 Gb

Transmisie în timp real

Accesorii prindere pe îmbrăcăminte și pe centură

Încărcător domestic (la priză)

Încărcător auto

Cablu USB pentru transferul de date

Imaginile se stochează timp de 6 luni.

În total au fost achiziționate 250 de astfel de camere, dintre care 125 au fost predate Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în comodat.

Sistemele audio video portabile au fost furnizate de SC PROTEK ASTRAL S.R.L, iar valoarea acestora este de 398.293 lei cu TVA.

Comentarii Facebook