Polițiștii clujeni duc un ”război” cu șoferii beți la volan! Câte persoane au fost reținute de la începutul anului


Polițiștii clujeni au reținut, de la începutul anului, 16 persoane pentru comiterea de infracțiuni rutiere, dintre care majoritatea erau beți la volan.

În perioada ianuarie – prezent, polițiștii rutieri de pe raza întregului județ au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 16 persoane pentru comiterea de infracțiuni rutiere. 10 dintre acestea au fost reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, informează IPJ Cluj.

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Conform polițiștilor, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională, unde se aplică și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.


Comentarii Facebook