Incendiu în Pădurea Făget. Fumul e vizibil din Florești - VIDEO și FOTO


UPDATE

Conform ISU Cluj, au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și nouă pompieri pentru a stinge mai multe focare care se manifestă în pădurea din zona drumului Sf. Ion.

Flăcările sunt sub control în aceste momente.

Trei autospeciale de stins incendii cu 17 pompieri au fost dislocate, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca.

Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.

Un real ajutor au fost cca opt cetățeni, care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului.

După cca două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri rămând pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent.

------------

Un incendiu  a izbucnit, marți după-amiază, în Pădurea Făget, din Cluj-Napoca.

Pompierii clujeni se deplasează la fața locului cu autospeciale de stingere.

Comentarii Facebook