Polițiștii clujeni au ieșit la ”vânat” de chiulangii. Câți au fost prinși într-o singură zi



Polițiștii clujenia u efectuat o nouă serie de acțiuni în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Cluj.

Astfel, ieri, peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutier, prevenire a criminalităţii, proximitate, precum şi de la alte structuri, au desfăşurat activităţi preventive.

Acțiunile au fost organizate pe raza întregului județ, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Au fost derulate 56 de activităţi preventive şi consilieri, fiind prezentate teme de educaţie rutieră, prevenirea violenţei în şcoli şi siguranţa pe internet.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pe linia Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, fiind efectuate 22 de controale care au vizat respectarea regulilor privind modul de acces în incinta unităţilor de învăţământ şi executarea serviciului de pază.

Totodată, oamenii legii au efectuatverificări în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, pentru a combate absentismul școlar. Astfel, 14 elevi au fost depistaţi absentând nejustificat de la cursuri.

Poliţiştii vor acţiona în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli.

Comentarii Facebook