Polițiștii clujeni au făcut percheziții în dosarul unor ”hackeri” minori. Au cauzat pagube de peste 10.000 de euroPolițiștii din cadrul serviciului de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca au efectuat 4 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 10.000 de euro, prin infracțiuni informatice. Un minor a fost reținut, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat 4 perchezitii domiciliare, în Oradea și Sălard, județul Bihor, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității informatice”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, începând cu luna iulie 2016, doi minori ar fi efectuat 56 de operațiuni de transfer de fonduri, în cuantum de aproximativ 10.000 de euro, prin utilizarea, fără consimtământul titularului, a datelor de identificare a unor instrumente de plată electronică, pentru creditarea unor conturi de pariuri si poker on-line și pentru achiziționarea unor jocuri pentru telefon.

Pentru desfășurarea activității infracționale, cei doi ar fi creat conturi, folosind documentele de identitate ale unor persoane majore. În aceeași perioadă, cei doi minori ar fi retras din conturile de pariuri 19.175 de lei.

La data de 12 aprilie a.c., unul dintre cei doi minori bănuiți în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior față de acesta fiind luată masura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Comentarii Facebook