Polițiștii au lovit un pieton în Piața Mărăști, l-au urcat ... pe FURIȘ în mașină și au dispărut - VIDEO

 

Accidentul produs în Piața Mărăști de un polițist de la rutieră nu s-a soldat urmările așteptate, nefiind declanșată o anchetă pentru că nimeni nu a fost rănit, susține Poliția Cluj. 

 

În mașină era și comisarul şef Crişan Ambrozie, la acel moment, împuternicit la comanda Poliţiei Rutiere Cluj.

 

Accientul a avut loc în zona OMV Mărăşti, iar imaginile obținute de Știri de Cluj arată clar că poliţiştii sunt vinovaţi. 

 

Accidentul a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie 2013, la trecerea de pietoni de la sensul giratoriu din Mărăşti, lângă OMV, pe sensul de deplasare spre Aeroport. În aututorismul Audi, condus de agentul Silviu Loor se mai afla comisarul şef Crişan Ambrozie, la acel moment, împuternicit la comanda Poliţiei Rutiere Cluj.

 

Cei doi poliţişti au susţinut că nu au anunţat la 112 producerea accidentului deoarece impactul dintre autoturism şi pieton nu a existat. Mai mult, comisarul şef Crişan Ambrozie a declarat că pietonul s-a împiedicat pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, comisarul şef Crişan Ambrozie nu a putut explica de ce agentul Loor, cel care conducea maşina, a rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile, pentru neacordarea de prioritate pietonilor. 

 

Martorii povestesc că, la un moment dat, autoturismul condus de agentul Loor a oprit să acorde prioritate de trecere pietonilor, dar a demarat în trombă. În acel moment, pe trecere a apărut o tânără care a traversat strada în fugă. Cei doi polițiști erau îmbrăcați în uniformă și au luat victima pentru a o duce la UPU Cluj, dar câteva străzi mai departe au dat-o jos.

 

Unul dintre martorii accidentului a declarat că impactul a fost violent. ”Şoferul era în uniformă, iar cel din dreapta avea şi vestă reflectorizantă. Persoana accidentată, o tânără, a ”zburat” vreo doi metri, dar s-a ridicat repede în picioare, cu dureri de şold. Cei din autoturism au vrut să o urce în maşină şi să o ducă la spital, însă ea a refuzat zicând că nu are nevoie. Oamenii din jur au insistat şi s-a urcat totuşi. Totul a durat cam 30 de secunde”, a povestit o martoră.

 

Reprezentanții IPJ Cluj susțin că victima este de vină pentru cele întâmplate. ”Din verficările efectuate ulterior s-a stabilit faptul că, în jurul orei 17.45, şoferul unui autoturism care se deplasa pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat. În timpul traversării, pietonul s-a împiedicat, deplasarea fiind efectuată în alergare şi a căzut pe trecere. 

 

Fiind audiat ulterior, pietonul a declarat că nu a existat niciun impact între autoturism şi el, motivând că s-a împiedicat, grăbindu-se să ajungă în staţia de autobuz.

 

Şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere fiind dispusă şi luarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

Trecerea de pietoni din zonă este nesemaforizată, iar autoturismul în care se aflau polițiștii ar fi trebuit să acorde prioritate pietonului, confom Codului Rutier. 

Comentarii Facebook