Polițiștii au confiscat aproape 100 de kg. de pirotehnice de la persoane juridice pe raza județului Cluj


Polițiștii au confiscat recent aproape 100 de kg. de articole pirotehnice de la persoane juridice de pe raza județului Cluj.

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat activitățile de prevenire și combatere a deținerii și comercializării, fără drept, de articole pirotehnice”, au transmis polițiștii.

În acest context au fost efectuate 15 controale pe raza județului, la persoane juridice, fiind constatate 4 infracțiuni și indisponibilizate 95 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1,F1,F2 și F3, în valoare totală de 6.000 de lei”, au mai informat aceștia. 

Vinovații, pasibili de închisoare

În baza Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive, se prevede:

Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Comercializarea articolelor pirotehnice, din categoriile cu nivel de risc f.scăzut şi scăzut, către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.


Comentarii Facebook