Poliţia i-a identificat pe copiii care au furat, în ziua de Paște, din biserica Sfântul Mihail. Se schimbă programul de vizită din cauza incidentelor


Poliţiștii clujeni au reușit să identifice minorii, care în duminica de Paşte au furat un capac de cupru de cristelniță și au făcut debandadă în interiorul Bisericii Sfântul Mihail din centrul Clujului. 

Preotul paroh şi prim-protopopul Attila László a transmis, marţi seara, către agenţia ungară de presă MTI faptele întâmplate în duminica Paștelor.

Ancheta realizată de poliţişti a relevat că în biserica romano-catolică din centru, care a fost recent renovată complet şi care este un simbol al oraşului, făptaşii au fost trei copii cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani, scrie în comunicatul conducerii parohiei. Întrucât este vorba de minori, acestora nu le poate fi aplicată vreo pedeapsă, iar potrivit parohiei, circumstanţele nu permit, practic, nici tragerea la răspundere a părinţilor.

Poliţiştii au găsit şi capacul din cupru al cristelniţei, pe care copiii l-au luat cu ei după ce s-au spălat cu apă sfinţită, iar mai apoi au alergat prin biserică. Obiectul descoperit într-un punct de colectare a deşeurilor a fost returnat parohiei. Hoţii minori care au vândut capacul au primit pentru acesta doar câţiva lei, cu toate acestea au provocat “multe supărări şi momente amare”, a scris conducerea parohiei.

După incident, prim-protopopul Attila László a declarat, pentru MTI, că din cauza furturilor frecvente şi a comportamentului neadecvat al vizitatorilor, se vor lua măsuri de supraveghere mai drastice. Biserica şi turnul bisericii vor fi deschise în faţa vizitatorilor timp de câteva ore, dimineaţa şi după-amiază, iar la prânz şi în timpul slujbelor vor fi închise în faţa turiştilor, a mai relatat preotul paroh.

Comentarii Facebook