Poliția Cluj nu VEDE agresiunea în cazul polițistului care a sărit să se bată la marșul bicicliștilor - UPDATE: S-a declanșat o anchetă

 

IPJ Cluj consideră că incidentul din sensul giratoriu Mărăști, unde un polițist pare că și-a pierdut cumpătul și a sărit să se bată cu un participant al marșul bicicliștilor, a fost o acțiune de ”îndrumare”.

 

Biroul de presă al IPJ Cluj a precizat că bicicliștii au făcut mai multe ture în sensul giratoriu, blocând practic circulația. ”Polițiștii nu au făcut decât să îi îndrume pe cei doi tineri din imagini să își continue deplasarea, fără să mai ocolească sensul”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

 

Imaginile arată, însă, că unul dintre polițiști și-a pierdut cumpătul văzând că cei doi participanți la trafic vociferează și a sărit să îl imobilizeze pe unul dintre ei. 

 

Inca n-am vazut, de 15 ani, de cand stau in Cluj, un politist care sa sara la bataie. Ei bine, l-am vazut azi, in sensul giratoriu din Marasti, in plin Critical Mass, luand la bataie un baiat pe longboard, baiat care nu facea altceva decat sa roage participantii la trafic sa aiba rabdare pana trece convoiul de biciclisti. El, politistul, n-avea chef de rabdare. Dar a aflat ca biciclistii, skaterii, longboarderii si toti ceilalti sunt solidari in fata abuzurilor. Asa ca a trebuit sa se care repejor, repejor. Daca are cineva poze sau filmari cu incidentul, il/o rog sa posteze. These streets? OUR STREETS!”, a scris Mihnea Blidariu, participand la marș și martor la inciddent. 

 

Vezi AICI imaginile și câteva stop cadre explicite.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Reprezentanții IPJ Cluj au declarat că au dispus efectuarea unor verificări ale împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru a se vedea dacă polițiștii și-au depășit atribuțiile de serviciu. ”Dacă se va constata acest lucru, se vor lua măsuri disciplinare de sancționare, potrivit statutului polițiștilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

Comentarii Facebook