Poliția Cluj avertizează: Atenție la investițiile „sigure” și promisiunile unor „venituri pasive”! Mai mulți clujeni au fost înșelați


IPJ Cluj trage un semnal de alarmă! Mai multe persoane din Cluj-Napoca care au accesat anumite platforme care conțineau anunțuri cu „venituri pasive” și  promisiunea unui câștig garantat și rapid, au fost înșelate.

„Schema” fiind extrem de simplă, pentru a-și atinge scopurile acești înșelători își conving victimele să instaleze o aplicație de control la distanță a dispozitivelor (remote control) și să dezvăluie un cod specific de acces, având în vedere domeniul foarte tehnic.

După ce au obținut controlul asupra dispozitivului, autorii accesează informații și date bancare pentru a efectua tranzacții neautorizate.

„Atenție la investițiile „sigure”!!!

În ultima perioadă, mai multe persoane din Cluj-Napoca au accesat  anumite platforme ce conțineau anunțuri cu ”venituri pasive” și  promisiunea unui câștig garantat și rapid. 

Modul de operare?

După accesarea anunțului, persoanele sunt contactate de către un reprezentat al platformei denumit ”broker”, care solicită datele de identitate și informațiile privind cardul bancar, pentru crearea și activarea contului.

Pentru a-și atinge scopurile, acești înșelători își conving victimele să instaleze o aplicație de control la distanță a dispozitivelor (remote control) și să dezvăluie un cod specific de acces, având în vedere domeniul foarte tehnic.

După ce au obținut controlul asupra dispozitivului, autorii accesează informații și date bancare pentru a efectua tranzacții neautorizate.

  • Fii precaut și protejează-ți investițiile
  • Evită scam-uri și promisiuni irealiste
  • Fii sceptic față de promisiunile de profituri excesive și rapide
  • Caută recenzii, informații, despre companie și feedback de la alți utilizatori
  • Nu rula programe a căror origine nu poate fi verificată și nu accesați link-uri venite din partea unor autori necunoscuți
  • Nu rula programe a căror origine nu poate fi verificată și nu accesați link-uri venite din partea unor necunoscuți”, transmite IPJ Cluj.

Dacă ai fost victima vreunei infracțiuni, sesizează cea mai apropiată unitate de poliție și pune la dispoziția polițiștilor cât mai multe informații.

Comentarii Facebook