Poliția Cluj, acuzată de abuz în Mănăștur! Un clujean a filmat oprirea unei mașini în trafic și a fost amendat cu 3000 de lei - VIDEO EXCLUSIV


UPDATE

În urma imaginilor apărute în spaţiul public, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Control Intern au fost dispuse verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

-----------------------

Un clujean a fost amendat cu 3.000 de lei de către Poliție, pe strada Izlazului, din Mănăștur, după ce a filmat cum a fost oprit în trafic un autoturism marca Peugeot. 

Miercuri, am asistat la o intrare marca ”Poliția Româna" în acțiune. Mai exact, pe strada Izlazului, în Mănăștur, se auzea o sirena de politie și un claxonat continuu însă nu îmi dădeam seama de unde provine. După câteva momente, văd un Duster Alb cu Nr CJ22PRH cum îi taie fata unui Peugeot, cu intenția de a-l opri. Reușind. Atunci mi-am dat seama că Duster -ul Alb avea sirena, însă fără girofar în parbriz sau pe plafon. Fix după oprirea Peugeot -ului au apărut și 2 autospeciale ale poliției.

În continuare, șoferul (îmbrăcat în civil, singur în mașină) Dusterul -ui sare din mașină și se duce glonț la primul echipaj de poliție, la agentul Varga Lorand, căruia îi transmite ”colegial” că boul din Peugeot i-ar fi tăiat calea pe alta strada și că a vorbit la telefon și să îl pună la punct! Apoi s-a urcat în Duster și a plecat… moment în care m-am gândit că ar fi bine filmez puțin acțiunea poliției...

După ce am început primul filmuleț, în care se vede cum Agentul Varga îi spune "contravenientului" ca o sa îi aplice amendă pentru schimbarea benzii fara semnalizare, îi reține permisul pentru că a vorbit la telefon…

APOI, ÎN LOC SA MEARGA SA SCRIE AMENDA, A VENIT LA MINE LEGITIM NDU-MĂ, fiind vizibil iritat pentru că filmam. În cele ce au urmat, având în vedere că tot am fost legitimat, l-am întrebat pe POLITIST  CU ”ACORDUL LUI”, dacă știe că comite un abuz prin faptul că aplica amenzi pe Codul Rutier, deși nu el a constatat contravenția! (Amenzile pe Codul Rutier putând fi aplicate EXCLUSIV de agentul constatator prin simțuri sau mijloace omologate). După toate acestea am rămas în preajma filmând fara sa ”obstructionez” organele statului, însă după cum se vede pe video am fost amendat la final și eu cu 3000 Ron pentru ”împiedicarea poliției în a-și face treaba”, ne-a relatat clujeanul amendat cu 3000 de lei. EL a filmat totul și acest lucru îl puteți vedea mai jos.

Acesta va contesta amenda de 3000 de lei și va face o plângere pentru abuz în serviciu contra șoferului Dusterului, polițist de la Judiciar, care nu ar fi avut atribuții legale. 

Acesta face plângere penală împotriva ”agentului Varga pentru ”FALS INTELECTUAL” DEOARECE A CONSEMNAT O STARE DE FAPT IN FALS FARA SA O CONSTATE EL, DREPT CA SI FIIND CONSTATA DE EL".

În amenda primită, agentul Varga a consemnat că: ”După ce am oprit autoturismul marca Peugeot, pe strada Izlazului, pentru o abatere la regimul rutier, fără să fie implicat în vreun fel în această activitate, acesta, din propria inițiativă, a împiedicat organele de poliție de a lua o măsură împotriva conducătorului auto, prin aceea că s-a interpus între noi și conducătorul auto, afirmând că polițiștii comit abuz și că el îi va lua apărarea și va ataca actele întocmite la fața locului”.

Referitor la cele constatate, clujeanul amendat a spus că: ”Ceea ce ați constatat nu este conform cu realitate și există probe video. Am fost martor la oprirea abuzivă de către polițistul de la judiciar și apoi am fost sancționat”. 

La finalul înregistrării video uploadate pe site (vizibilă mai jos), șoferul autoturismului Peugeot a spus că nu i se pare normal ca el să fie amendat, după ce a sunat la 112 pentru a reclama că șoferul din Duster l-a urmărit prin trafic, agresiv.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 11.07.33.jpeg

WhatsApp Image 2021-03-04 at 11.44.11.jpeg

Comentarii Facebook