Poliția a verificat ”rechinii” de pe rutele Cluj-Napoca - Florești - Gilău și Cluj-Napoca - Zalău

 

Polițiștii au verificat, în această săptămână, modul în care acționează așa-zișii ”rechini” care fac transport pe rutele Cluj-Napoca - Gilău și Cluj-Napoca - Zalău. 

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au acţionat în cartierul Mănăştur, la ieşirea spre Oradea şi intrarea în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Pieţei Gării - ieşirea spre Zalău.

 

În urma acţiunii au fost depistate 14 persoane care efectuau activitate de transport neautorizat de persoane pe rutele: Cluj-Napoca – Floreşti - Gilău şi retur, Cluj-Napoca – Zalău. 

 

Pentru efectuarea activităţii de transport public persoane în municipiul Cluj-Napoca, de către persoane neautorizate în condiţiile legii, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 90/2012, iar pentru utilizarea altor staţii în afara celor stabilite special în vederea îmbarcării/debarcării călătorilor, amenda este cuprinsă între 500 şi 1.000 lei, conform prevederilor aceluiaşi act normativ.

 

Nereguli constatate: desfăşurarea activităţii de transport persoane fără deţinerea licenţei de transport; nerespectarea staţiilor aprobate pentru îmbarcarea călătorilor.

 

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 14 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 90/2012. 

 

Valoarea amenzilor aplicate: 15.500 lei. 

 

 

Comentarii Facebook