Podul Dragalina, iluminat miercuri seara, o data cu terminarea lucrarilor de reabilitare VIDEO

 

Podul Dragalina, de langa Opera Maghiara, a fost inaugurat miercuri seara prin aprinderea sistemului de iluminat.

 

"Faptul ca locuim intr-un oras prin care trece un rau important precum Somesul ar fi trebuit sa ne faca sa reabilitam mai de mult acest pod. Inchipuiti-va cum ar fi daca am sta pe podul Horea si am vedea toate podurile si pasarelele iluminate. Acest lucru ar fi trebuit sa il facem mai de mult. Este un prim inceput si sper ca locuitorilor din Cluj sa le placa acest lucru si sper ca acest lucru sa fie o provocare. Este un lucru bun ca am reabilitat aceasta pasarela si din punctul de vedere al pietonilor, pentru ca reprezenta un pericol, dar si din punct de vedere arhitectural, pentru ca reprezinta un monument", a declarat primarul Sorin Apostu.

Edilul a povestit ca, in timpul lucrarilor de reabilitare, muncitorii au gasit "carpelile" facute de-a lungul timpului.

"Cred ca puteam face o reabilitare, asa cum s-a facut de-a lungul celor 100 de ani, una de carpeala, sa schimbam o scandura, sa tragem si noi inca un strat peste cele 8 straturi de vopsea, pe care le-am gasit. In schimb, structura de rezistenta nu mai tinea, podul prezenta deja un pericol. Am intervenit si inca 100 de ani poate rezista de acum incolo. Am dat jos toata vopseaua si l-am revopsit si l-am iluminat tinand cont de forma arhitecturala a acestui pod", a mai spus Sorin Apostu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anuntat ca urmeaza refacerea pasarelei din cartierul Girgorescu, unde, pe langa pietoni, vor putea circula si biciclistii. De asemenea, cea mai mare provocare va fi iluminarea podului Garibaldi si Horea.

Comentarii Facebook