PNL vrea să depună moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă


Partidul Național Liberal a luat decizia, marți, de a depune o moțiune la adresa guvernului Dăncilă până la finalul actualei sesiuni parlamentare, respectiv până la finalul lunii iunie.

PNL va depune moţiune de cenzură până la finalul sesiunii parlamentare. Decizia a fost votată în şedinţa Biroului Executiv”, au declarat surse din interior pentru MEDIAFAX.

Conform surselor citate, în următoarea perioadă vor avea loc mai multe negocieri cu partidele de opoziţie pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

De asemenea, Biroul Executiv al PNL a decis susţinerea deputatului Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Totodată, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că USR susţine ideea unei moţiuni de cenzură.

Poziţia USR este că este necesară o moţiune de cenzură. Am înţeles clar că guvernarea PSD nu intenţionează să îşi dea demisia, nu îşi asumă nimic din gravele abuzuri de la referendum. E nevoie de o moţiune de cenzură. Iniţiem discuţii poentru a vedea dacă reuşim să constituim o majoritate care sa facă această moţiune să treacă. Poziţia USR este că acest guvern trebuie să plece şi trebuie să urmeze alt guvern care să organizeze aceste alegeri anticipate care sunt fundamentale pentru România. Actuala majoritate nu mai are legitimitate să conducă România. USR nu va face parte din acest guvern alternativ non-PSD, dar este dispus să susţină în Parlament un astfel de guvern alternativ la guvernul Dăncilă atâta timp timp cât acel guvern va avea printre obiectivele asumate în programul de guvernare Fără penali în funcţii publice, primari în două tururi, corectarea OUG 114 sau pensiilor speciale”, susţinea Dan Barna, în Parlament.


 

Comentarii Facebook