Sambata 26 Noiembrie

Ploi la Cluj din această seară. Ce anunță meteorologii

 

O atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost emisă de meteorologi.

 

Sunt anunțate ploi, fulgere și chiar grindină de duminică, 6 august, de la ora 18.00 și până în 8 august, la ora 6.00.

 

Zone afectate: regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte 

 

În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei. Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

 

Notă: În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august)”, precizează meteorologii.

Comentarii Facebook