Marti 4 Octombrie

Piețele agroalimentare din Cluj-Napoca nu se închid. Ce explicații a dat primarul Emil Boc - VIDEO


Primarul Emil Boc a anunțat că piețele agroalimentare din Cluj-Napoca nu se închid și că vor funcționa în regim deschis, deși vremea nu este cea mai prietenoasă.

Piețele din municipiul Cluj-Napoca vor rămâne funcționale. Este adevărat că nu vor putea funcționa în regim de interior, dar toate cele cinci piețe pe care Primăria Cluj-Napoca le are în administrare: Zorilor, Hermes, Grigorescu, Flora și Ira vor funcționa în regim deschis. 

Vor fi amenajate standuri pentru producători afară, în fața pieței pentru ca cei 12 producători din Piața Zorilor să poată avea locațiile asigurate la regim deschis. 

Vremea se anunță mai bună săptămâna viitoare și vor putea vinde afară. Vom căuta împreună cu colegii și soluții pentru situația în care vremea se înrăutățește pentru ca piața să rămână funcțională. La fel Piața Hermes, unde avem 30 de producători, Piața Grigorescu 16 producători, Piața Flora cu 30 de producători, Piața IRA peste 40 de producători vor rămâne funcționale în regim deschis. 

Piețele volante vor fi extinse. Piața volantă de la sala sporturilor va funcționa marți, vineri și sâmbătă, după programul 10.00 - 17.00. Joi va funcționa în Gheorgheni, în parcarea de la capătul liniei 3, pentru a le asigura producătorilor șansa de a-și vinde produsele de sezon și de a-și continua activitatea în regimul cât de cât de o situație normală.

Nu trăim vremuri normale și situația din spitale devine tot mai dificilă și prin ceea ce facem ajutăm sistemul sanitar să nu intre în colaps și să rămână sub control. 

De luni dimineața, mesele vor fi scoase afară și de luni își vor derula activitatea în exterior. 

Vom acorda sprijin și pentru administratorii privați de piețe: Piața Mihai Viteazu și Piața Ion Meșter pentru a-și continua activitatea”, a spus primarul Emil Boc, în fața Pieței Agroalimentare din Zorilor.

Comentarii Facebook