Luni 27 Septembrie

Guvernul a aprobat ordonața prin care se pot închide școlile până la finalul anului


Guvernul a aprobat Ordonanța OUG 192, prin care este posibilă suspendarea școlii fizice până pe 31 decembrie, document care a fost deja publicat în Monitorul Oficial. 

Modificarea a fost operată în condițiile în care autoritățile au afirmat că suspendarea se poate întinde pe o perioadă de 30 de zile, din 9 noiembrie până pe 7 decembrie, potrivit edupedu.ro .

În preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

OUG 192 modifică Legea 55/2020, iar articolul 38 are un nou alineat care prevede: “În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin excepție de la prevederile alin. (1), prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.

Premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Educației, Monica Anisie și șeful DSU Raed Arafat au afirmat zilele trecute că suspendarea se poate întinde pe o perioadă de 30 de zile, adică din 9 noiembrie până pe 7 decembrie, potrivit edupedu.ro.Cu toate acestea, Ordonanța de urgență prevede posibilitatea suspendării până la finalul anului calendaristic a cursurilor.

Comentarii Facebook