Marti 2 Iunie

Piata Unirii din Cluj Napoca, pregatita pentru Zilele Clujului! - VEZI programul zilei de vineri FOTO


Piata Unirii din Cluj Napoca va fi principalul loc de derulare a evenimentelor din cadrul Zilelor Clujului. Corturile au fost amplasate si se fac ultimele pregatiri.

Vineri, in prima zi a evenimentului, vor avea loc actiuni in mai multe locuri din Cluj-Napoca: P-ta Unirii, P-ta Muzeului, strada Mihail Kogalniceanu, zona Zidul Cetatii, strada Potaissa, Fortaretei, I.M.Klein, Bastionul Croitorilor, Baza Sportiva Unirea si Memo 10 (Restaurantul Primariei).

Startul distractiei va fi dat in Piata Unirii, unde, vineri, la ora 15.30 va incepe o Parada a sportului clujean, la care vor participa juniorii cluburilor sportive din oras.

Deschiderea oficiala a Zilelor municipiului va avea loc tot in Piata Unirii, de la ora 17.00, cu un concert sustinut de Andra. Programul din Piata Unirii va continua cu concursuri si concerte sustinute de trupele Incognito, Deep Central  si Akcent.

In Piata Muzeului, de la ora 18.00 va incepe concertul de muzica usoara sustinut de elevii scolii Populare de Arte "Tudor Jarda", dupa care va urma cel al trupei Six Martini.

Pe strada Mihail Kogalniceanu, la ora 13.00, se va deschide "Promenada Cartilor". Pe tot parcursul zilei de vineri, in aceasta locatie vor avea loc lansari de carti si reviste.

Zona Zidului Cetatii si a strazilor Potaissa, Fortaretei si I.M. Klein, va fi rezervata, in perioada festivalului mesterilor populari si ONG-urilor. De la ora 12.00 va avea loc deschiderea Fest ONG Transilvania si a Targului Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni

Bastionul Croitorilor va fi, de asemenea, gazda a Zilelor orasului, incepand de vineri, 27 mai 2011, de la ora 10.00. Aici vor avea loc expozitii, iar de la ora 18.00 se vor deschide Serbarile Medievale.

Festivalul Culinar International va debuta la Restaurantul Memo 10 cu Ziua Culinara Maghiara. intre orele 11.00 si 18.00, clujenii care vor lua masa la restaurantul Primariei, vor avea ocazia sa serveasca preparate din bucataria maghiara.

Un alt eveniment cuprins in debutul Zilelor municipiului este "British Documentary", care va avea loc la Cinematograful "Florin Piersic". Pe parcursul primei zile a festivalului se vor difuza doua filme din cadrul programului New Work New Audiences al British Council. Este vorba despre The Age of Stupid ( ora 12.00) si Here’s Johnny (ora 14.00).

Comentarii Facebook