Piața Mihai Viteazu se modernizează complet: Traficul și transportul în comun se schimbă - VIDEO


Primarul Emil Boc a anunțat că Piața Mihai Viteazu se va moderniza integral și nu numai izolat, așa cum intenționa municipalitatea în primă fază.

Vineri, 18 ianuarie, vom semna un protocol cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) pentru demararea proiectului de moderniazare a Pieței Mihai Viteazu. Nu mai vrem să ne rezumăm la scuarul din fața statuii. Modernizarea va cuprinde aspecte de modernizare urbană, de integrare a Canalului Morii, de utilizare a malurilor Someșului, de trafic și, nu în ultimul rând, de rediscutare a transportului în comun în Piața Mihai Viteazu.

Noi pornisem într-o inițiativă de modernizare a Pieței Mihai Viteazu, în zona din fața statuii, dar am adoptat ideea Ordinului Arhitecților de a extinde proiectul.

Implementarea se va face după concursul de soluții. Totul se va face etapizat și vom începe cu modernizarea propriu-zisă a Pieței Mihai Viteazu pentru a nu se degrada pavajul și statuia lui Mihai Viteazu, după care, în urma finalizării concursului de soluții, vom trece la aplicarea integrală a planului de modernizare a întregii piețe”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a mai precizat că nu se pune problema construirii unui parking subteran sub statuia lui Mihai Viteazu. ”Acolo trece o magistrală de apă și nu se poate construi un astfel de parking pentru că totul ar costa mult prea mult”, a mai precizat Emil Boc.

 

Primarul nu exclude nici posibilitatea construirii unor pasaje pietonale subterane în Piața Mihai Viteazu.

 

Stațiile si capetele de linie se vor organiza pe anumite părți. De exemplu, la Cinema Republica ar putea rămâne numai o stație de ticketing, de cumpărat bilete, dar nu vor mai avea de cauta stații de transport în comun.

Vor fi restructurate liniile de transport, care să fie redirecționate și restricționate. Nu excludem si o soluție de pasaj subteran. Ce ar însemna un pasaj subteran în Piața Mihai Viteazu, care acum este plină cu treceri de pietoni? Ar însemna o gură de oxigen!”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook