PF Lucian Muresan va fi uns cardinal de Papa Benedict al XVI-lea


PF Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, va fi uns cardinal de Papa Benedict al XVI-lea, in cadrul Consistoriului din 18 februarie 2012.

PF Lucian Muresan este al treilea Cardinal roman, dupa Cardinalul Iuliu Hossu si Cardinalul Alexandru Todea.

"Cu mare bucurie, anunt ca in 18 februarie anul curent va avea loc un Consistoriu in care voi numi 22 de noi membri ai Colegiului Cardinalilor. Dupa cum se stie, Cardinalii au sarcina de a-l ajuta pe Succesorul Apostolului Petru in desfasurarea ministerului sau de intarire in credinta a fratilor si de a fi principiu si fundament al unitatii si comuniunii Bisericii. (...) Am decis, mai mult, sa ridic la demnitatea de Cardinali un venerabil prelat, care isi desfasoara ministerul de Pastor si Parinte al unei Biserici, si trei merituosi ecleziastici, care s-au distins prin implicarea lor in slujba Bisericii. Acestia sunt: Preafericirea Sa Lucian Muresan, Arhiepiscop Major de Alba-Iulia si Fagaras al Romanilor (Romania); Mons. Julien Ries, preot al Diecezei de Namur si profesor emerit de istorie a religiilor la Universitatea Catolica din Louvain; Pr. Prosper Grech, O.S.A., docent emerit la diferite Universitati romane si consultor in Congregatia pentru Doctrina Credintei; Pr. Karl Becker, S.J., docent emerit al Universitatii Pontificale Gregoriana, timp de multi ani consultor al Congregatiei pentru Doctrina Credintei", a afirmat Papa Benedict al XVI-lea.

Noii Cardinali provin din diferite parti ale lumii si isi desfasoara diverse slujiri pentru Sfantul Scaun sau in contact direct cu credinciosii ca Parinti si Pastori ai unor Biserici particulare. Doresc sa va invit pe toti sa va rugati pentru noii alesi, cerand mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii, pentru ca ei sa stie sa marturiseasca intotdeauna cu curaj si dedicare iubirea lor pentru Cristos si pentru Biserica Sa, a mai spus Suveranul Pontif, anunta bru.ro.

Comentarii Facebook