Petrecere caritabilă la Dej pentru un copil care suferă de o boală unică în Europa. Afla-i povestea VIDEO


O petrecere caritabilă va avea loc în Parcul Balnear Toroc, pentru strângerea de fonduri care să ajute o familie greu încercată din Dej.

Un băiețel de 11 ani a fost diagnosticat cu o formă de cancer unică în Europa, iar părințij săi sunt, de asemenea, grav bolnavi. Mama sa suferă tot de cancer, iar tatăl său are diabet.

În urma unor analize de rutina, medicii i-au gasit baiatului o tumora canceroasa in interiorul inimii, mare de aproximativ noua centimetri. Au urmat analize peste analize si consultatii la nenumarati medici, dar dignosticul a fost acelasi, la fel de crunt: cancer cardiac cu metastaze pulmonare, potrivit dejeanul.ro.

Medicii au cautat o solutie salvatoare pentru Catalin, dar din pacate, salvarea lui ar fi un transplant de inima, transplant care nu se poate efectua din cauza metastazelor de la plamani.

Medicii de la Institutul de Oncologie care sunt pentru Catalin ca niste parinti, spun ca este un caz unic in tara si sunt practic legati de maini. Pentru a stopa avansarea bolii, s-au inceput sedintele chinuitoare de chimioterapie.

Nu i s-a putut face nici macar biopsie, deoarece in starea actuala, inima lui Catalin nu ar rezista unei anestezii generale. La cei 11 ani pe care ii are, baiatul care era plin de forta si viata a ajuns sa cantareasca doar 19 kilograme.

Mama baiatului, in varsta de 45 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la vezică, la doar un an după declanșarea bolii lui Cătălin. Acum face chimioterapie impreuna cu fiul sau, caruia tratamentul ii este administrat medicamentos, deoarece venele subtiri nu mai rezista la perfuzii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 august, la Parcul Balnear Toroc, iar atmosfera va fi animată de 6 DJ.

De asemenea, cei care vor sa ajute o pot face in conturile: EURO: RO32BTRL05204201N93755XX

sau LEI: RO57BTRL05201201N93755XX deschise pe numele GIURGEAN MIRELA.

Mama lui Catalin poate fi contactata la 0729032916!




Comentarii Facebook