Duminica 28 Aprilie

Peste 300 de jandarmi vor fi mobilizați pentru derby-ul Clujului: „Pentru desfășurarea în condiții de ordine”


Jandarmeria Cluj-Napoca a mobilizat 300 de jandarmi pentru derby-ul incandescent de joi seară între U Cluj și CFR Cluj, care se va desfășura pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu".

„Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, peste 300 de jandarmi, alături de colegii din celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, vor lua măsuri de prevenire şi descurajare a potenţialelor incidente pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Cluj-Napoca. 

În acest context, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, spectatorii sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizator şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a competiţiilor, în apropierea şi în interiorul bazelor sportive.

Spectatorii vor avea acces în stadionul «Dr. Constantin Rădulescu» doar pe baza biletelor sau invitaţiilor puse la dispoziţie de organizator, începând cu ora 17:45. În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator”, a transmis Jandarmeria Mobilă Cluj.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă introducerea sau afişarea de bannere, inscripţii sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări sportive prin sancţiuni complementare, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, este interzis conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului sportiv, Jandarmeria mai adresează spectatorilor următoarele recomandări:

- să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces (18.30), pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;

- să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

- părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

Comentarii Facebook