Peste 30 de localitati izolate, 80 de drumuri blocate, zeci de morti. Presedintele Romaniei si-a petrecut week-end-ul la schi

In timp ce zeci de mii de oameni se lupta pentru supravietuire cu zapada, Presedintele Romaniei invita partidele la discutii pe teme politice si de integrare europeana.

 

Secretarul de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, Mihai Capra, a precizat, potrivit Mediafax, ca in prezent sunt 81 de drumuri judetene blocate, trei drumuri nationale inchise si 36 de localitati izolate, dintre care 30 in judetul Vrancea.

 

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile din judetele Giurgiu si Teleorman s-au închis trei drumuri nationale si astfel s-au blocat unele drumuri judetene care defluiau în DN-uri.

 

In prezent sunt 36 de localitati izolate, din care patru in Buzau, doua in Galati, treizeci in Vrancea.

 

Totodata, 16 localitati au ramas nealimentate cu energie electrica, 14 dintre ele fiind din Buzau. Astfel, 11.000 de persoane sunt afectate de aceasta problema.

 

Sase linii de cale ferata sunt inchisa, 142 de trenuri fiind anulate, potrivit CNADNR.

 

In ciuda situatiei grele, chiar disperate in care se afla zeci de mii de romani din mai multe judete si a faptului ca autoritatile par depasite de situatie, Presedintele Romaniei a considerat potrivit sa-si petreaca week-end-ul la schi la Predeal.

 

Pentru ziua de luni, Traian Basescu a invitat partidele politice la consultari pe tema situatiei politice din Parlament si a ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara

Comentarii Facebook