Peste 100 de motocicliști au cerut la Cluj-Napoca demisia lui Gabriel Oprea. Ei au organizat un marș memorial

 

Peste 100 de motociclişti din mai multe judeţe ale Transilvaniei s-au adunat, duminică, la Cluj-Napoca pentru a participa la un marş în memoria poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce asigura escorta vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Marșul a început la ora 16.00, de pe platoul din faţa Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, unii motocicliști având și fotografia cu panglică de doliu a poliţistului Bogdan Gigină. 

 

”Scopul marşului este de prevenire a accidentelor cărora le cad victime motocicliştii, dar este şi o acţiune de mobilizare în semn de solidaritate cu poliţistul Bogdan Gigină care a decedat la Bucureşti. Pe traseu ne vom opri şi în faţa sediului Poliţiei Rutiere Cluj, unde vom ţine un moment de reculegere”, a spus Paul Sorinca, organizatorul marșului.

 

Marșul a trecut prin toate cartierele Clujului și a durat 60 de minute.

 

De la ora 17.00, a avut loc în Piața Unirii un miting împotriva lui Gabriel Oprea, dar s-au adunat numai circa 50 de persoane.

 

Astfel de proteste au mai avut loc în alte județe și în București.

 

Mitingurile vin la cinci zile de la moartea poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea. Acesta a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, pe strada Ştirbei Vodă şi, câteva ore mai târziu a murit în urma rănilor grave suferite.

 

Presa a aflat pe surse că poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru că MAI nu a precizat nimic inițial.

 

La două zile de la accident, Poliţia Capitalei a prezentat datele într-un comunicat în care a confirmat.

Comentarii Facebook