Peste 1.200 de olimpici ajung astăzi la Cluj pentru 3 olimpiade naționale de limbi străine. Profesorii și elevii vor fi cazați la hoteluri în acest an


Timp de 5 zile, în perioada 9-13 aprilie, orașul Cluj-Napoca devine un centru al multilingvismului pentru cei peste 1.200 de elevi calificați la fazele naționale ale Olimpiadelor Naționale de Limba Engleză, Franceză și Limbi romanice – Spaniolă, Italiană, Portugheză. 

Olimpicii și profesorii însoțitori vor ajunge, după drumuri de mai multe ore cu microbuzul sau trenul, duminică, în municipiu, iar în aceeași zi, pe seară, au loc festivitățile de deschidere. Luni este prima zi de probe care implică 3 licee. Organizarea, cu cazare la hoteluri de 3 stele și prânzuri la școlile în care se țin probele, pare pasată de la Ministerul Educației la autoritățile locale, după relatările de anul trecut despre condițiile nefavorabile de cazare pentru olimpici.

Olimpiadele Naționale de limbi moderne reunesc la Cluj-Napoca 130 de profesori însoțitori, 180 de cadre didactice, membre în comisia centrală și 1.236 de elevi din toate județele țării, calificați la etapa națională.

Județul Cluj este reprezentat la aceste olimpiade naționale de 21 elevi la Olimpiada de Limba Engleză, 15 elevi la Olimpiada de Limbi Romanice –Limba Franceză și 38 de elevi la Olimpiada de limbi romanice- Spaniolă, Italiană, Portugheză.

Comentarii Facebook