Peste 1.000 de medici si asistente din Cluj au plecat in 2010 la munca in strainatate

Presedintele sindicatului Sanitas Cluj, Stefan Roman, a declarat ca acest proces s-ar putea agrava in 2011, din cauza legii care nu mai permite plata orelor suplimentare ale angajatilor din sanatate.

 

Roman a declarat ca in 2010 peste 1.000 de medici si asistente din Cluj au plecat la munca in strainatate, pentru salarii de cateva ori mai mari decat in Romania. "In anul 2011 vom asista la o emigrare masiva a personalului sanitar, din motive salariale, iar romanii se vor trata in strainatate. Situatia se va agrava", a spus Stefan Roman.

 

Presedintele Sanitas Cluj sustine ca majorarea anuntata cu 25 la suta a salariilor de la 1 ianuarie reprezinta de fapt o crestere de doar sase la suta. Mai mult, angajatilor din sistemul sanitar nu le vor mai putea fi platite orele suplimentare. "Legea spune ca orele suplimentare lucrate ori munca prestata sambata, duminica si in sarbatorile legale nu se platesc deloc, ci se compenseaza cu zile libere", a declarat liderul sindical.

 

Stefan Roman aprecizaza ca pe fondul actualului deficit de personal, daca angajatii isi vor lua zilele libere la care au dreptul nu va putea fi asigurata activitatea curenta in unitatile sanitare.

Comentarii Facebook