Duminica 25 Septembrie

Perversul care a șantajat o minoră din Florești a fost arestat


Un tânăr de 18 ani din Vrancea a șantajat o minoră din Florești, cerând sume mari de bani pentru a nu publica pe internet fotografii cu aceasta.

„La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Vânători, județul Vrancea, activitate desfășurată în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada martie - aprilie 2021, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Vânători, județul Vrancea, ar fi pretins și primit diferite sume de bani de la o tânără în vârstă de 12 ani, pentru a nu face publice fotografii compromițătoare cu aceasta.

Cei doi ar fi început să interacționeze pe o platformă de socializare online, iar ulterior conversațiile s-au desfășurat pe o aplicație de comunicare, prin intermediul căreia cel în cauză ar fi obținut încrederea minorei de 12 ani și diverse date personale despre aceasta.

În total, în perioada menționată, acesta ar fi solicitat și primit suma de aproximativ 7.600 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul ar fi solicitat și alte imagini compromițătoare, amenințând cu distribuirea în spațiul public a fotografiilor la care cel în cauză avea în acel moment acces.

Activitățile desfășurate au condus la descoperirea și ridicarea unor înscrisuri, fotografii, a unui telefon mobil, a unui laptop, dar și a altor obiecte despre care există suspiciunea că ar proveni din sumele solicitate în repetate rânduri.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 18 ani pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În cursul zilei de azi, tânărul urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă”, a transmis IPJ Cluj în 15 aprilie.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzilor de Operațiuni Speciale Cluj, respectiv Vrancea.

Tânărul a fost arestat

Ulterior, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Cluj a comunicat faptul că tânărul de 18 ani a fost reținut de polițiștii din Florești pentru 24 de ore, ulterior, fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Tânărul cercetat pentru comiterea infracțiunii de santaj, reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești -  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în cursul zilei de 15 aprilie a.c”, a transmis IPJ Cluj.


Comentarii Facebook