Persoană prinsă sub un mal de pământ în CLUJ / UPDATE: Victima a decedat - FOTO


O persoană a fost prinsă sub un mal de pământ într-o localitate din județul Cluj, joi. Un echipaj SMURD a fost trimis la fața locului. 

O persoană este prinsă sub un mal de pământ de aproximativ 2 metri. A fost trimis un echipaj SMURD de la Turda și o autospecială cu un modul de descarcerare”, anunță ISU Cluj.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au fost sesizați în jurul orei 15.40, prin SNUAU 112, cu privire la o persoană surprinsă de un mal de pământ în timpul unor lucrări la nivelul rețelei de apă și canalizare, în localitatea Pădureni.În acest moment, împreună cu echipajele specializate în descarcerare, sunt efectuate activități specifice la fața locului pentru eliberarea persoanei”, potrivit IPJ Cluj. 

UPDATE - Intervenție ca urmare a surprinderii unui bărbat sub un mal de pământ în localitatea Pădureni

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit pentru a extrage un bărbat care a fost surprins sub un mal al unui șanț adânc de patru metri. Apelul de urgență a fost dat în jurul orei 15:41, iar incidentul s-a petrecut în localitatea Pădureni, comuna Tritenii de Jos. Pompierii au mobilizat pentru această misiune o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, precum și containerul multirisc. Odată ajunși la fața locului, colegii au găsit un bărbat acoperit în totalitate de pământ. 

Imediat s-a lucrat pentru asigurarea zonei, folosindu-se cilindri și plăci de schele pentru stabilizare, alături de echipamentele specifice din dotarea autospecialei. De asemenea, a fost pus la dispoziție un buldoexcavator. În situația de față, o dificultate a reprezentat-o spațiul de manevră limitat. După eforturi susținute, pompierii au reușit să elibereze parțial persoana, care prezenta rigiditate cadaverică. În cele din urmă, medicii de la SAJ, sosiți în sprijin, au constatat decesul bărbatului de aproximativ 40 de ani. Operațiunea de extragere s-a încheiat după trei ore și jumătate.


Comentarii Facebook