”Pericol public” pe un drum din Cluj! Un șofer a fost prins beat la volan și fără permis



Polițiștii clujeni cercetează un bărbat din comuna Aşchileu, judeţul Cluj, după ce l-au depistat conducând un autoturism deşi se afla sub inluenţa alcoolului şi nu deţine permis de conducere.

La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au identificat în trafic un bărbat de 25 de ani, din comuna clujeană Aşchileu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 109 pe raza localităţii Aşchileul Mare, deşi nu deţine permis de conducere”, informează IPJ Cluj.

În urma verificării cu aparatul etilotest a reieşit faptul că acesta se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma rezultatului testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat acum sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante psihoactive” şi „conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Comentarii Facebook