Perchezitii la Liga Islamica din Cluj si alte orase intr-o ancheta antiterorism!


Procurorii DIICOT au perchezitionat, marti, 19 aprilie, domiciliile conducatorilor Ligii Islamice si Culturale din Romania si Fundatia Culturala IslamulAzi din Bucuresti, Constanta si Cluj-Napoca.

Perchezitiile sunt efecuate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au fost ridicate carti, laptopuri si computere. Ancheta procurorilor DIICOT vizeaza acuzatii de terorism.


"Procurorii D.I.I.C.O.T. au declansat cercetarile urmare a  unei cereri de asistenta judiciara internationala formulata de catre autoritatile din Germania, privind un cetatean german de origine egipteana care s-a aflat pe teritoriul Romaniei, condamnat in Egipt, in lipsa, la o pedeapsa de 10 ani inchisoare pentru spalare de bani in folosul unei entitati teroriste de sorginte islamica.

        La datele de 14 si 19 aprilie 2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 21 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta, Gorj, Mehedinti si Cluj, ocazie cu care au fost ridicate diferite inscrisuri si medii de stocare a datelor, care pot constitui mijloace de proba sau pot prezenta interes operativ", se arata in comunicatul DIICOT.


Liga Islamica si Culturala are ca principalul obiectiv o corecta prezentare a fenomenului islamic si se ocupa de ajutorarea categoriilor sociale defavorizate.

Comentarii Facebook