Percheziții la Cluj, Alba și alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul e de peste 1,4 milioane de lei



Polițiștii din Alba efectuează, miercuri, 35 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 1.400.000 de lei, prin evaziune fiscală şi delapidare.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Servicului pentru Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1)”, informează IGPR.

Acestea se desfășoară la locuințele a 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 - 2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 22 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Activitățile se desfăşoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Maramureş şi Caraş Severin.

Comentarii Facebook