Percheziții în Cluj la mafia petardelor! S-au făcut confiscări masive - FOTO


Polițiștii clujeni au desfășurat o serie de acțiuni la nivelul întregului județ, în decursul săptămânii, pentru verificarea modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.

Astfel, în cadrul planului ”Foc de artificii”, în perioada 26-29 decembrie au fost constatate 7 infractiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională și au fost puse în executare două mandate de percheziție, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni ilicite cu articole pirotehnice.

În total a fost indisponibilizată cantitatea de 2.203 kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 162.000 de lei.

În Cluj-Napoca, a fost interceptată o dubă cu 1.200 kg de artificii

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au interceptat în trafic, in municipiul Cluj-Napoca, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 33 de ani.

În urma controlului efectuat, în interiorul autoutilitarei a fost descoperită și ulterior indisponibilizată cantitatea de 1.200 de kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, F3, F4, pentru care nu au fost prezentate documentele de însoțire a mărfii, prevăzute legal, în valoare de aproximativ 37.000 de lei.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Tot în cadrul acțiunilor derulate, în cursul zilei de azi, 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție, la locuința unui bărbat din municipiul Cluj- Napoca.

În cadrul percheziției a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de  aproximativ 400 de kg de articole pirotehnice, pe care bărbatul le-ar fi oferit spre vânzare în mediul online.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

De asemenea, azi, 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Secția 7 Poliție Rurală au desfășurat o percheziție pe raza comunei Geaca, în urma căreia au fost confiscate 320 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 30.300 de lei.

Perchezițiile au beneficiat de spijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

pirotehnice 1.jpeg

Comentarii Facebook