Percheziții de amploare la Cluj și Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul e de sute de mii de euro


Polițiștii și procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineață, mai multe percheziții în județele Cluj și Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală.

La data de 19 iulie a.c., 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mureş şi Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 30 de percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale şi la locuințele reprezentanţilor legali ale acestora”, informează IGPR.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Conform oamenilor legii, în perioada decembrie 2013 – august 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fiefectuat tranzacții comerciale fictive cu 14 societăţi din judeţele Mureş şi Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei.

Mai exact, societatea din Tîrgu Mureş ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 250.000 de euro.

IGPR anunță că 19 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele urmând să fie conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Comentarii Facebook