Percheziții de amploare la Cluj și alte 24 de județe! Polițiștii vizează un grup infracțional care face afaceri ilegale cu lemn



Polițiștii din Mureș efectuează o serie de percheziții de aploare în Mures, Cluj, București și alte 23 de județe, la mai multe persoane acuzate de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

La data 03 februarie a.c., peste 430 de poliţiştii din cadrul I.P.J. Mureș, sprijiniți de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale și Direcţiei de Investigare a Criminalităţi Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 156 de percheziţii în 24 de judeţe şi Municipiul Bucureşti”, informează IGPR.

Percheziţiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit polițiștilor, în perioada aprilie 2015 - ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi, cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 de judeţe din ţară.

Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro.

Comentarii Facebook