Pepenarilor clujeni le-au fost repartizate locurile pentru comercializare prin tragere la sorţi

 

Un număr de 396 de cereri au fost făcute la Primăria Cluj-Napoca de către pepenarii care au vrut un loc pentru comercializare. Doar 100 dintre aceştia au primit un loc legal pe domeniul pulic.

Astfel, în urma tragerii la sorţi au fost desemnaţi producătorii care vor ocupa aceste amplasamente.

Aceştia vor plăti pentru ocuparea domeniului public taxa prevăzută în HCL 413/2011, de 1,56 de lei/mp în regim lunar, având la dispoziţie 3 zile calendaristice pentru a achita taxa pe luna în curs. În caz de neachitare, abonamentul expiră de drept, urmând ca amplasamentul să fie repartizat următorului solicitant de pe listă.

În ceea ce îi priveşte pe comercianţii care nu au primit amplasamente pe domeniul public, aceştia  pot face demersuri pentru obţinerea unui loc pentru desfacerea produselor agricole pe domeniul privat. Conform Ordonanţei nr. 99/29 august 2000 republicată, actualizată, cei care doresc să comercializeze astfel de produse pe domenii private trebuie să îndeplinească anumite condiţii minimale pentru autorizare:

-să desfăşoare această activitate în incintă închisă;

-să deţină contract pentru prestări servicii de salubritate;

-exerciţiul comercial să nu stânjenească circulaţia pietonilor şi să nu pună în pericol siguranţa acestora;

-să deţină certificat de producător care să ateste provenienţa produselor;

-să deţină verificările metrologice pentru cântarele verificate.

Documentele necesare pentru desfăşurarea acestei activităţi sunt următoarele:

-dovada deţinerii spaţiului (contract de închiriere, comodat);

-contract pentru prestări servicii de salubritate;

-certificat de producător;

-verificarea metrologică pentru cântare.

Cererile pentru obţinerea acordului de funcţionare pentru comercializarea de produse agricole pe domeniul privat se vor depune până în data de 13 iulie 2012 la Centrul de Informare pentru Cetăţeni a Primăriei Cluj-Napoca. În acordul de funcţionare se va specifica perioada de valabilitate, iar la eliberarea acestui document se va percepe taxa de 100 de lei, similară cu suma pentru autorizarea oricărui exerciţiu comercial.


În zona centrală a municipiului nu se autorizează acest tip de activitate.

În perioada 5 – 16 iulie nu se vor aplica sancţiuni persoanelor care au depus cereri la Primăria Cluj-Napoca şi au început activitatea de comercializare.

 

Comentarii Facebook