Pentru siguranța enoriașilor, mii de pompieri și polițiști vor fi în apropierea bisericilor, în noaptea de Înviere


Pentru ca toată lumea să fie în siguranță, mii de pompieri vor fi în apropierea bisericilor, în noaptea de Înviere. Și vineri, preventiv, miliarii au inspectat lăcașele de cult din toată țara. Au fost găsite biserici în care căile de evacuare erau blocate, iar preoții care au primit avertismente sau amenzi, au promis că vor remedia de urgență problemele.

Încă de astăzi, sâmbătă dimineața,  pompierii din Galați au bătut la ușile tuturor bisericilor. Până la prânz, cei mai mulți preoți alergau după noi extinctoare, pe lângă pregătirile pentru noaptea de Înviere.

Avem în vedere siguranța enoriașilor și a unităților de cult. Verificăm organizarea evacuării în caz de incendiu, printre nereguli avem extinctoare care aveau termenul de valabilitate expirat, căi de evacuare nedeblocate. Aceste nereguli au fost soluționate”, au declarat polițiștii de la ISU Galați.

Zeci de biserici au fost verificate și în Cluj și Constanța

S-au mai constatat câteva nereguli, nu foarte grave, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă doar câteva avertismente”, au mai declarat polițiștii.

Slujba va începe aici în fața bisericii așa cum practică toate bisericile pentru că vin foarte mulți credincioși și toți trebuie să primească lumină”, a declarat un preot.

5.000 de pompieri vor fi de serviciu în toată țara, în noaptea de Înviere. La nivel național au fost verificate peste 600 de biserici, hoteluri sau restaurante și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 300 de mii de lei.


Comentarii Facebook