Pensionarii clujeni primesc gratitate pe mijloacele de transport în comun. Vezi când se eliberează abonamentele



Reprezentanții Companiei de Transport Public Cluj anunță că pensionarii clujeni vor primi și în acest an abonamente gratuite pentru toate liniile mijloacelor de transport în comun, atât cele din oraș cât și cele din zona metropolitană, dacă au pensii de până la 1.300 lei sau au peste 70 de ani.

Ca urmare a H.C.L. Nr. 715/2007, completata prin prevederile H.C.L. Nr. 195/2009, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, ale caror venituri lunare sau cuantumuri inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt de pana la 1.300 RON sau cuprinse intre 1.301 si 1.500 RON, beneficiaza de gratuitatea transportului urban pe mijloacele de transport in comun pe toate liniile in municipiul Cluj-Napoca si respectiv, pe o singura linie in municipiul Cluj-Napoca”, anunță reprezentanții CTP Cluj.

De asemenea, se vor elibera abonamente gratuite pe toate liniile pentru toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in Cluj-Napoca, care au implinit varsta de 70 ani (indiferent de cuantumul venitului sau al pensiei), precum si pentru cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului). Abonamentele gratuite pe toate liniile pentru pensionari si persoane varstnice sunt valabile si pentru liniile metropolitane din comunele Floresti si Apahida.

De asemenea, persoanele beneficiare ale L 118/1990, L 189/2000 si OUG 214/1999 primesc abonamente gratuite pe toate liniile in cadrul Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floresti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu si Ciurila).

Pentru a evita aglomeratia la chioscurile CTP Cluj-Napoca S.A in preajma sarbatorilor de iarna, eliberarea abonamentelor pentru anul 2015 se desfasoara in perioada 15.12.2014 – 10.01.2015.

Iată care sunt punctele de eliberare a abonamentelor:


Cart. Marasti – SEDIU CTP – B-dul 21 Dec. nr.79A
– ARTE PLASTICE – Str. A. Vlaicu
– IRA – Str. A. Vlaicu

Cart. Gheorgheni – BISTRITEI – Str. N. Titulescu
– BAISOARA – Al. Baisoara

Cart. Zorilor – ZORILOR – Str. Observatorului

Cart. Manastur – MINERVA – Str. Primaverii
– CAMPULUI – Cl. Manastur
– CALVARIA – Str. Primaverii

Cart. Grigorescu – 1 DECEMBRIE 1918 – Str. Fantanele
– BUZAU – Str. Al. Vlahuta

Cart. D. Rotund, Iris – GARA – P-ta Garii
– CLUJANA – P-ta 1 Mai

Centru – P-ta M.VITEAZUL – P-ta M.Viteazul



Pensionarii si persoanele varstnice vor avea asupra lor urmatoarele documente:

Buletin / carte de identitate;
Ultimul cupon de pensie;
Ultimul abonament – se va preda;
Fotografie recenta;

In plus, beneficiarii L118, L189 si OUG214 vor prezenta la biroul de abonamente:

Decizia sau Hotararea de la C.J. de Pensii Cluj ;

Doua copii dupa ultimul cupon de pensii.

Persoanele care in anul 2014 nu au beneficiat de abonament sau l-au pierdut se vor prezenta la biroul de abonamente SEDIU CTP Cluj-Napoca S.A. – B-dul 21 Dec. nr. 79A, avand asupra lor si decizia de pensionare.

Comentarii Facebook