Joi 1 Decembrie

PEDOFILUL din Aghireșu condamnat la 24 de ani de închisoare cu EXECUTARE


Un pedofil care a abuzat de 9 copii în Aghireșu Fabrici a fost condamnat la 24 de ani de închisoare de Judecătoria Turda. Vasile Târb a abuzat de 9 copii cu vârste între 10 și 14 ani, dar se vorbește despre alte 30 de cazuri nedovedite. 

Șocant este că doi polițiști au fost sesizați cu probe, dar nu au făcut nimic până la intervenția publicațiilor noastre. Motivul? Cel care a sesizat abuzurile, victimă a pedofilului, a avut în trecut ceva probleme cu legea. Astfel, agenții nu l-au luat în seamă și l-au considerat ca fiind necredibil. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată în 30 de zile.

Poliția a descins la casa lui Vasile Târb în aprilie 2020, după un apel primit la 112 din partea uneia dintre victime. 

La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, împreună cu cei de la Secţia 8 Poliţie Rurală Huedin, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au desfăşurat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 52 de ani, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj. Acesta este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de coruperea sexuală a minorilor și act sexual cu minori, în formă continuată”, precizau atunci anchetatorii.

Cu ocazia percheziției, au fost identificate și ridicate înscrisuri, fotografii, memory stick-uri, laptop-uri și alte medii de stocare care vor fi analizate și expertizate în vederea probării întregii activități infracționale.

Cel în cauză este bănuit că, în mod repetat, ar fi atras în locuinţa sa minori cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale. 

În urma probatoriului administrat, magistrații au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de bărbat.

PROCURORUL L-A LĂSAT ÎN LIBERTATE PE PEDOFIL ȘI APOI L-AU ARESTAT

Vasile Târb, bărbatul din Aghireșu Fabrici, acuzat de pedofilie, a rămas în libertate după perchezițiile din 16 aprilie. Adică își putea continua activitățile cu minorii. Procurorul Adrian Drăgan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin l-a plasat pe clujean sub control judiciar pentru 60 de zile, scrie Info Huedin.

La percheziții, mai multe telefoane și laptopuri au fost ridicate de anchetatori. Parolele de acces la conturile de socializare erau memorate pe dispozitive. Oamenii legii, logați pe aceste conturi, au văzut în timp real cum încearcă Vasile Târb să-și convingă victimele să nu depună plângeri penale împotriva sa ori să nu recunoască abuzurile. Bărbatul le-a spus victimelor că este „rușinos” pentru ele dacă se află ce s-a întâmplat.

În luna mai 2020, Vasile Târb a fost arestat preventiv de către magistrați ai Judecătoriei Huedin. Bărbatul a fost acuzat de corupere sexuală a minorilor în formă continuată și act sexual cu minori în formă continuată. Pedofilul a cerut să fie arestat la domiciliu, dar judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că locul acestuia este după gratii.

Din casa pedofilului au fost ridicate și ținute complete (uniformă întreagă) de polițist. Surse au precizat pentru publicația noastră că inclusiv îmbrăcat în om al legii ar fi ademenit minori apoi i-ar fi batjocorit.

Comentarii Facebook