,,Pe vremea mea se venea cu o sticlă de ceva… și era suficient”- Cât cheltuie clujenii la un majorat, în 2023


Ca orice eveniment de acest fel, o petrecere de majorat vine de obicei cu un cadou din partea invitațiilor. Tinerii din zilele de azi primesc bani, nu cadouri cum se obișnuia pe vremuri, mulți dintre ei organizându-și petrecerea la restaurante sau săli de evenimente.

Între clujeni părerile sunt împărțite, tinerii spunând că ajung să cheltuie între 100 și 500 de lei de persoană, în funcție de locația majoratului și de relația cu sărbătoritul.

,,Cum consider eu 

Invitație pe nepusă masa cu o persoana pe care nu prea o cunoști- 100 lei

Prieten/cunoștință- 150-200 lei

Prieten bun- 300 lei

Ruda 400-500 lei, asta e parerea mea, cu siguranță depinde cat și te ține portofelul, dacă ești mai okay poți sa mărești puțin toate sumele, ce e drept depinde și de locație și meniu, dar în principiu am observat că așa se învârt sumele” a spus o tânără.

,,Depinde cât de apropiată vă e persoana respectivă. La colegi de clasă am pus 200, la prieteni 300. La majoratul meu am primit de la rude cam 400-500/persoana”, a confirmat alta. 

,,Copiii (prietenii, colegi) au pus 150-200. Prietenii foarte apropiati 300. Familia 1000 lei," a spus o clujeancă. 

Sumele i-au șocat însă pe unii care sunt de părere că petrecerile au devenit exagerate.

”Adică majoratul a ajuns la un fel de nunta fără mire/mireasă ?! Cum pana mea sa pun 1000 lei ? Pe vremea mea se venea cu o sticlă de ceva ...și era suficient. Făceam 6/ 8 platouri reci, alune, saratele, bere, vin ... și toată lumea era fericită si mulțumită''

”În ritmul aceasta vor fi toate zilele de naștere așa. Până acum mergeai toată vară la nunți, botezuri, acum mergem și la majorate ”din datorie”. Părerea mea e, organizezi, lumea vine cu un cadou. Doar la noi trebuie puse sume ieșite din comun, repet tipic românesc''

”Pe bune??? Nu știu dacă sa rad sau sa plâng... Afacerile in România merg bine. Botez, nunta, majorat... Urmează să mergem cu plic și la înmormântare??, au fost câteva din comentariile lăsate de clujeni. 


Comentarii Facebook