Pe strada Maramureșul circulă vehicule de tonaj, cu toate că acest lucru este interzis - FOTO

 

Clujenii care locuiesc pe strada Maramureșului se plâng că autovehiculele de tonaj greu le distrug casele, cu toate că există indicatoare care interzic accesul cu vehicule peste 3,5 tone. 

 

Strada este semnalizata prin indicatoare de circulatie care interzic accesul pentru vehicule cu greutate peste 3.5 tone, dar zilnic este traversată de câteva sute de camioane, TIR -uri, bascule, betoniere si alte utilaje de mare tonaj. In urma accesului ilegal al acestor masini de mare tonaj pe strada apar urmatoarele probleme grave pe locuitori: crapa casele si anexele, deoarece strada nu este facuta sa suporte acest trafic greu, casele fiind foarte aproape de strada; se distrug capacele de canal si incep sa bubuie la trecerea fiecarei masini; nu ne putem odihnii atat ziua cat si noaptea din cauza zgomotului si trepidatilor facute de aceste masini de mare tonaj; daca am incercat sa le facem semne acestor soferi ca nu au voie pe strada si ca intra ilegal, am fost injurati, clacxonati de acesti soferi care incalca legea si isi bat joc de noi, fara ca vreo institutie a statului sa ia masuri in aceste sens”, a relatat Ciprian Borza.

 

Locuitorii au strâns semnături și au solicitat Primăriei să intervină. ”Am facut atât eu, cât si alți locutori din zona nenumarate sesizari catre primarie legate de aceasta problema, dar se pare ca autoritatilor nu le pasa de oamenii din aceasta zona a orasului, ceea ce mi se pare revoltator. Am facut si o campanie de strangere de semnaturi pentru o petitie, care am duso la primarie cu semnaturile a peste 200 de persoane deranjate de aceasta problema, in urma careia am primit de la primarie un raspuns sec ca se vor face controale in zona, dar din pacate nu a fost facute iar situatie e la fel”, a mai adăugat clujeanul.

Comentarii Facebook