PDL Cluj-Napoca îl somează pe prefectul Vușcan să își justifice averea, un BLOC nedeclarat

 

PDL îl somează pe prefectul Gheorghe Vușcan să își justifice partea din avere pe care nu a declarat-o, un bloc pe care l-ar fi mansardat fără a avea autorizație. 

 

Blocul prefectului Gheorghe Vuşcan și al soției acestuia, directoare de credite la Banca Transilvania, nu apare în declaraţia de avere postată pe site-ul instituţiei.

 

PDL Cluj face referire la un articol apărut în Gazeta de Cluj, conform căruia Vușcan a primit o autorizație de construcție, în 2005, pentru ridicarea unui imobil ”D+P+2E”, dar imobilul are acum și o mansardă.

 

 

Blocul situat pe strada Saturn nr. 7 a fost vândut în mare parte. Printre cei care au cumpărat cele 8 apartamente se numără Liviu Pop, fostul decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Adrian Vaidoş, un om din IT, un anume Buzogany, un anume Mircea, Ioan Bâlea, un anume Mureşan. 

 

Prefectul ar mai fi vândut și un teren şi o casă care nu au fost niciodată pe declaraţia lui de avere. Gheorghe Vușcan i-a vândut, în 2012, o casă de 120 mp şi un teren de 139 de metri pătraţi lui Mircea Jorj, fostul președinte al PSD Cluj-Napoca.

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, nu a dorit să comenteze acuzațiile. 

 

Gheorghe Vuşcan are ca avere declarată o casă şi două apartamente în Cluj-Napoca, un spaţiu comercial lângă Someşul Cald, cinci terenuri. Mai are și brevete şi medalii de aur pentru invenţii.

 

Vușcan este profesor la UTCN, a fost consilier local, iar din 2012 este prefectul județului Cluj.

Comentarii Facebook