Miercuri 24 Aprilie

Pavilionul uriaș din Piața Unirii este ridicat pe jumătate. Va costa 15.000 de euro - FOTO

 

Studenții de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism au reușit să ridice în timp record o parte din pavilionul din Piața Unirii, care va găzdui Zilele Arhitecturii 2013. Construcția va costa 15.000 de euro

 

Crossing Borders este manifestul nostru pentru adaptare, dar și pentru o viziune critică, iar ceea ce propunem este o schimbare de mentalitate. Vrem să privim în afara limitelor arhitecturii, a limitărilor profesiei, dincolo de construcție și să propunem explorarea modurilor în care aceste limite pot fi depășite în vederea descoperirii și întelegerii unor forme și practici alternative de arhitectură”, au precizat reprezentanții Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca (A.St.A).

 

Principalele atracții ale evenimentului sunt un parc mobil, transportat prin oraș cu ajutorului unui TIR, care se va opri în 5 locații din Cluj-Napoca, un pavilion uriaș în Piața Unirii și proiectul ”Strada”, când strada Mihail Kogălniceanu va fi închisă, în data de 18 mai, pentru a susține o serie de evenimente.

 

Lemnul folosit la construcția pavilionului este Larice Siberian, care costă circa 1.000 de euro metrul cub. Structura va avea cinci metri înălțime și va fi menținută în Piața Unirii și pe durata TIFF.

Comentarii Facebook