”Patru fete au salvat viața unei femei din Cluj, datorită unui curs de prim ajutor!” - Sunt niște eroine - FOTO


Un grup de fete din Cluj au salvat viața unei femei căreia i s-a făcut rău la slujbă. Având la activ un curs de prim ajutor, fetele nu au stat pe gânduri și au ținut-o în viață pe femeie timp de 20 de minute până când a ajuns Ambulanța. 

Tinerele au făcut cursul de prim ajutor la Asociația TEN-Cluj.

Niște fete cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au salvat viața unui om! Ar putea fi un titlu de știre! Dar nu e! Vorbim despre politicieni, despre Ucraina, despre RCA și multe altele... Cu toate acestea prima propoziție e cat se poate de reală! În urma cu doua săptămâni, adolescentele despre care scriu erau la o biserică dintr-un sat din județul Cluj, și, spre sfârșitul slujbei, o doamnă ce se afla in biserică a intrat în stop cardio-respirator! Fetele mele au scos-o pe doamna respectivă din biserică și timp de 20 de minute, aceste adolescente minunate au aplicat manevre de resuscitare, menținând victima în viață până la sosirea ambulanței! Au fost felicitate de către personalul de pe ambulanță pentru ceea ce au făcut și le felicit și eu, din suflet! Acea doamnă a supraviețuit exclusiv datorită implicării acestor copii minunați! De ce scriu despre asta? Pentru că sunt mândru de ele! Și pentru că fetele acestea fac parte din comunitatea TEN-Cluj și au participat la Cursul de prim-ajutor și resuscitare pentru adolescenți pe care l-am organizat la sediul Asociației TEN-CLUJ! La câteva zile distanță, una dintre ele a acordat prim-ajutor și unui biciclist, victimă a unui accident de circulație! Fetelor va iubesc și sunt mândru de voi! Ați demonstrat că SE POATE! Că sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață! Jos pălăria, dragele mele! Ne obligați să mergem înainte și să organizăm cu regularitate aceste cursuri! Sunteți eroinele mele și abia aștept să vă revăd! Mi-ați acordat cel mai frumos premiu pe care l-am primit în viața mea, deși voi ar trebui să fiți premiate! Eu vă premiez cu câte o prăjitură și o pizza maaaaare de tot când ne întâlnim! 

P.S. Vă mulțumesc și pentru mesajele pe care mi le-ați lăsat după curs!”, a explicat un membru al comunității, inimosul Andrei Mureșan.

Cu ce se ocupă TEN-Cluj

Asociația TEN-Cluj oferă meditații la toate materiile pentru elevii de gimnaziu și liceu, dar și la materiile incluse în examenele naționale ( Evaluare națională, Bacalaureat).

De asemenea, sunt organizate activități de dezvoltare personală, aici având loc cursurile de prim ajutor. 

De asemenea, Asociația oferă consiliere școlară și profesională; întâlniri lunare la care vor fi invitate persoane din diferite domenii, dar și vizite la diferite companii.

Comentarii Facebook