Sambata 8 Mai

Patron clujean, cercetat pentru evaziune fiscală. Le reținea angajaților taxele și impozitele, dar nu le vira la stat


Administratorul unei firme din Câmpia Turzii este cercetat de polițiști pentru evaziune fiscală, acesta fiind acuzat că ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat circa 10.000 de lei, reprezentând impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 41 de ani, pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă.

Conform oamenilor legii, ”bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel, în perioada 2011-2014, este de aproximativ 10.000 de lei”.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Comentarii Facebook