Miercuri 28 Februarie

Patroana unui bar de pe Universității cere de la Boc și Tișe ”ajutoare financiare” pentru a trece de această perioadă dificilă


Márkos Tünde, patroana unui cunoscut local de pe strada Universității, cere ajutor financiar din partea celor care conduc municipiul și județul Cluj, pentru a putea face față problemelor cauzate de lucrările interminabile la strada Universității. 

Stimate Alin Tișe, Președinte al Consiliului Județean Cluj,

Stimate Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca,

Stimate Vákár István, Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj,

Eu, Márkos Tünde, un întreprinzător implicat în binele societății noastre și în succesul afacerii mele localizate în centrul Clujului, vă scriu această scrisoare într-o perioadă de mare neliniște. În calitate de proprietar al unei afaceri cu tradiţie, pe strada Universității, am simțit, alături de ceilalți comercianți, greutatea a doi ani de pandemie, urmată de lupta cu inflația și creșterea bruscă a costurilor de întreținere, chirie, materii prime și lucrările extinse de reabilitare a străzilor, care durează de mai mult de un an. Într-un proiect de construcție prelungit și înghesuit, nicio afacere nu poate înflori, iar existența noastră este amenințată.

Admit că acordurile cu constructorul însărcinat cu reabilitarea străzilor din centrul orașului au fost încheiate în conformitate cu legea și procedurile legale și nu am niciun motiv să le contest.

Micile întreprinderi din centrul Clujului, inclusiv a mea, formează nucleul comunității noastre și se confruntă acum cu o amenințare de proporții.

Susținerea acestor afaceri nu este doar o obligație economică, ci și un indicator al angajamentului vostru față de comunitatea noastră și dinamismul centrului orașului. Aceste afaceri nu sunt doar locuri de muncă, ci și piloni ai culturii și tradiției locale.

Sper că veți lua în serios această problemă urgentă și veți identifica soluții legale și realizabile pentru a ajuta micile afaceri în aceste momente dificile. Vă rog să acționați rapid în această situație și să luați în considerare opțiuni care pot include asistență financiară, beneficii fiscale sau alte măsuri care pot ajuta micile afaceri să supraviețuiască în această perioadă complexă.

Vă solicit să acordați acestei cereri atenția pe care o merită și să acționați decisiv pentru a permite micilor afaceri să reziste și să continue să contribuie la creșterea și prosperitatea comunității noastre.

Cu respect,

Márkos Tünde”, se arată în petiția publică.

Cu o pasiune neîntreruptă am păstrat acest local în funcțiune pentru o perioadă de 27 de ani, nu doar pentru beneficiul meu personal, ci și pentru a servi comunității noastre micuțe”, a mai spus Markos Tunde.


Comentarii Facebook