Marti 5 Iulie

Patriarhul Daniel, prezent la Cluj, îi critică pe tineri: Nu vor să muncească și să învete. Vor numai distratie

 

Patriarhul Daniel, prezent la Cluj la un eveniment Ortodox, sutine că tinerii nu au dorinta de a munci și studia, dar sunt dornici să stea pe internet. 

 

Când lumea aceasta materială, limitată şi trecătoare, este folosită în mod egoist ca şi când ar fi singura sursă de fericire a omului, atunci se produce în societate o profundă criză spirituală, iar tinerii sunt, de cele mai multe ori, cei mai afectaţi. Într-o societate secularizată, unde credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, foarte mulţi tineri sunt debusolaţi, fără ideal, fără dorinţă de a studia, fără dorinţă de a munci, preferând să fie mereu ajutaţi financiar de către părinţi. Sunt tot mai mulţi tineri a căror principală preocupare intelectuală sau culturală se reduce la navigarea pe internet, iar din acest motiv mulţi devin victime ale manipulării de tot felul, indusă de o anumită media, care promovează senzaţionalul şi non-valorile”, a spus Preafericitul Daniel.

 

Patriarul a vorbit despre o societate ”individualistă”, unde ”tot mai mulţi tineri bărbaţi nu se căsătoresc, iar tot mai multe femei tinere nu doresc să dea naştere copiilor”.

 

Dificultăţile cu care se confruntă tinerii în societatea contemporană sunt atât de natură economică - sărăcia materială, şomajul, deruta profesională, nesiguranţa zilei de mâine, deprimarea, cât şi de ordin moral - libertinaj, violenţă, droguri, alcoolism, trafic de fiinţe umane, sau de ordin spiritual religios - sectarismul, fanatismul şi prozelitismul religios. În faţa acestor probleme, Biserica este chemată să acorde o atenţie deosebită tinerilor, apărând inocenţa, sinceritatea, curajul, dorinţa de înnoire şi toate valorile acestei vârste”, a continuat PF Daniel.

 

Patriarhul participă la Cluj la ”Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa”, La ceremonia de deschidere, din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, au participat mii de tineri, alături de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan, primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, foştii miniştri Ioan Rus şi Aurelia Cristea, rectori ai universităţilor clujene.

 

”Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa” are loc în perioda 4 - 7 septembrie la Cluj-Napoca, participând peste 5.000 de tineri din 17 ţări.

Comentarii Facebook