Patriarhul Daniel: "Bartolomeu, un patriot intolerant fata de coruptie la orice nivel"


Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a vorbit in predica despre patriotismul de care a dat dovada IPS Bartolomeu, de-a lungul vietii sale agitate. "Nu tolera coruptia de niciun fel", a spus PF Daniel

"Inca din timpul studentiei sale clujene el a respins ideologia totalitara si opresiva a vremii. Aceasta atitudine ferma i-a adus uneori suferinta, alteori aprecieri. Totdeauna el avea constiinta ca apara valori esentiale si anume credinta si fiinta neamului care nu pot fi negociate si nici relativizate pentru un castig imediat", a declarat PF Daniel.

Patriarhul a vorbit in predica de la catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca si despre intoleranta lui Bartolomeu fata de coruptie.

"Dragostea asta fata de biserica si popor s-a vazut in ultimii ani prin faptul ca era intolerant fata de coruptie la orice nivel si in orice institutie s-ar practica aceasta, deoarece mita, coruptia, nedreptatea si frauda unora desconsidera valori si competente ale alora. Deterioreaza relatiile comunitare sau sociale si slabesc demnitatea si unitatea unui popor.

Patriotismul sau a fost remarcat si in anii petrecut in Diaspora romana, ale carei rani adanci le-a trait si le-a deplans. Acesti ani insa l-au sensibilizat, insa, si mai mult in efortul sau de a pastra si cultiva comuniunea cu Biserica Ortodoxa Romana din tara in vremuri negre pentru aceasta
", a mai spus Prea Fericitul Daniel.

In predica sustinuta la finalul slujbei de inmormantare a mitropolitului Bartolomeu, Patriarhul Daniel a mentionat si inclinatia acestuia spre carte si scriitura.

IPS Bartolomeu a fost ingropat in cripta Ierarhilor de sub catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca.

 

Vezi AICI imagini de la slujba de inmormantare.

Comentarii Facebook