Pățania unui clujean la Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj. ”Oare e nevoie de donatori. Pe mine m-au descurajat”


Un clujean s-a dus la Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj pentru a dona sânge, iar acolo a dat de o situație care l-a dezamăgit. 

Toate bune și frumoase, mă trezesc să merg spre Centrul Regional de Transfuzie Cluj Napoca ca un om normal, donator pentru prima dată, nu am mai donat până acum. Când ajung acolo, intru eu cu o doamnă și alți doi, iar o angajată care-i prelua pe oameni întreabă: “Aveți programare?”.

Cel din fața mea a replicat: “Da, am!”. Eu nu știam că este cu programare și firește, am răspuns că nu am, la care doamna foarte înțepată: “Fără programare nu vă luăm. Trebuie să vă faceți o programare pe una dintre cele două aplicații.” Îmi descarc aplicația și văd că aveam locuri libere pentru donat doar în luna iunie, oameni buni, în IUNIE. Am rămas acolo cu doamna fără programare în speranța că ne va putea lua, în ciuda faptului că nu aveam programare.

Am aflat între timp că veniseră foarte mulți în dimineața respectivă fără programare, au mai luat pe unii fără programare, dar pe noi, nici vorbă, zice: “Noi urmăm protocoalele”, a explicat clujeanul, pentru Știri de Cluj.

Acesta a mai adăugat că înțelege ”digitalizarea”, dar că totul e dus la absurd.  

Știți paznicii? Aceeași poezie; Nu pot să vă las, că ”mă vede șeful pe camere”. Mai urmează să ne facem programare și la urcarea în autobuz, pentru că în Cluj totul este ”digitalizat”, totul este aproape exclusiv pe programări. Acuma că ai locuri libere doar peste două luni, trei, treaba ta, nu a lor. 

Nu putem să zicem nimic, apreciem munca fiecărui doctor, a fiecărei asistentă și a fiecărui om care lucrează în domeniul public pentru a ne asigura bunul mers al lucrurilor. Dar eu vă întreb pe voi, unde este acest bine când totul durează între două sau trei luni…

Nu e vorba de câți donatori sunt, chestia e că se descurajează donarea, cel puțin pe mine aproape m-au pierdut, fiind și prima dată la o donare.

Adică se face și acolo birocrație? 

Și cine s-a programat peste 2-3 luni, o să-și aducă aminte sau o să mai aibă el chef să meargă?”, se mai întreabă acesta.

Comentarii Facebook