Paszkany, judecat de Curtea de Apel Cluj in dosarul "Gazeta"! Inalta Curte i-a respins cererea de stramutare


Arpad Paszkany va fi judecat de Curtea de Apel Cluj in dosarul "Gazeta", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins cererea de stramutare a procesului.

Arpad Paszkany a cerut stramutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj, pe motive de incompatibilitate a judecatorilor. Instanta a decis saptamana trecuta sa amane judecarea apelului depus de procurorii DIICOT la sentinta Tribunalului Cluj de achitare a lui Arpad Paszkany in dosarul "Gazeta", pana cand se va pronunta ICCJ.

"Avocatii mei au cerut stramutarea pentru ca nu putem sa fim judecati la Curtea de Apel Cluj. Sotia procurorului Mircea Hrudei (n. red. de la DIICOT Cluj) este magistrat la Curtea de Apel Cluj, iar fostul sot al avocatei lui Iulian Dascalu este vicepresedintele Curtii", a declarat Arpad Paszkany.

Procesul va incepe la Curtea de Apel Cluj in 6 decembrie.

Paszkany a fost trimis in judecata in baza unei plangeri depuse de omul de afaceri Iulian Dascalu, care a afirmat ca a fost santajat prin intermediul trustului de presa Gazeta de Cluj pentru a-i ceda lui Paszkany un teren in valoare de 400 de mii de euro pentru suma de 10.000 de euro.

Terenul este situat in spatele centrului comercial Iulius Mall, din cartierul Gheorgheni, si a fost transformat in baza de antrenament pentru echipa CFR Cluj.

In luna mai Paszkany a fost achitat de catre Tribunalul Cluj, dar procurorii DIICOT au depus apel.

Comentarii Facebook