Parkingul Negoiu (Mănăștur) va fi inaugurat în decembrie - FOTO

 

După 4 ani în care s-a lucrat la parkingul Negoiu, construcția va fi terminată curând și apoi, desigur, inaugurată. 

 

Parkingul Negoiu cu 376 de locuri va fi gata la sfarsitul lunii noiembrie. In luna decembrie va avea loc receptia parkingului in vederea darii lui in folosinta clujenilor”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Parkingul este așteptat de foarte mulți șoferi, pentru că în zona strărilor Negoiu - Mehedinți este o acută lipsă de locuri de parcare. 

 

După falimentul firmei SC Construdava SRL, care a câștigat licitația, construcția parkingului Negoiu a fost preluată de firma cu care era în asociere.

 

Firma Construdava se angaja în iunie 2016 că va termina parkingul cu 376 de locuri până la finele anului 2016, dar a dat faliment între timp.

 

În vara anului 2016, primarul Emil Boc dădea firmei Construdava un ultimatum: ”Din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții, parking-ul Negoiu nu a putut fi finalizat la termen, în 2015.

 

Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații”, spunea Emil Boc.

 

O nouă licitație ar fi prelungit semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea s-a optat pentru finalizarea investiției de către firma de construcții cu care SC Construdava era asociată.

  

Lucrările la parking-ul de la intersecția străzilor Mehedinți și Negoiu au început în toamna anului 2013, licitația fiind câștigată de firmele Construdava și ICCO Emerg. Termenul de finalizare era 5 septembrie 2015.

 

Parkingul cu demisol, parter și cinci etaje, oferă un număr de 376 de locuri de parcare locuitorilor din zonă. Investiția are o valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

Comentarii Facebook